Галерия „Графит“ ще представи изложбата „ЧЕРНО ВЪРХУ БЯЛО“ – колекция от графични произведения на художника Сашо Анастасов. В периода от 13-ти до 27-ми юни, това уникално събитие ще акостира на булевард „Княз Борис I“ 65.

Изложбата „ЧЕРНО ВЪРХУ БЯЛО“ е създадена с много любов и вдъхновение от Сашо Анастасов. Той превръща черното и бялото в нещо повече от цветове – те стават израз на емоции, мисли и преживявания. Всяко произведение разказва своята история и привлича със своята уникалност и изразителност.

Специалното откриване на изложбата ще се състои на 13-ти юни (вторник) от 18.30 часа.

Сашо Анастасов е роден през 1957 г. в Ивайловград. Завършва Художествена гимназия – Казанлък през 1976 г., а през 1986 г. графика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Работи в областта на графиката, живописта и фотографията.

Художник в Драматичен театър – Варна (1987-93 г.) и от 2006 г. в Държавен куклен театър – Варна. Автор и водещ от 2006 г. на предаването „Джаз енциклопедия” по БНР (Радио Варна).

След 1986 г. участва в редица международни изложби в Гданск, Москва, Мюнхен, Виена, Гьотеборг, Тайланд, Биенале на визуалните изкуства „Август в изкуството”, Варна и др.; над 80 международни графични изложби (Биенале на графиката, Варна, Международна изложба за графика, Истанбул и др.). Осъществява множество самостоятелни изложби и проекти, сред които „Джаз енциклопедия”, „Пещерите на сенките”, „Активен хоризонт”, „Като феникс”, „Летящи корени”.
Издадени книги: „Черната кутия”, „Пулсът на света”, „Активен хоризонт”.

Страхът е като бяло платно и е начало на всяко начало.

И тръгват черни линии, търсейки какво се случва.

Линиите се изсипват като дъжд, а после се взривяват и подреждат в дъга, наречена от всички цветна.

Изплашеното черно се събира в точка, слагаща край в края на белия лист.

Сашо Анастасов

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.