Пострадалият критик на Кремъл Алексей Навални излетя за лечение в Германия, предаде "Ройтерс".

Руски лекар заяви в петък вечерта, че болницата в Сибир, лекуваща Навални, е решила да разреши на германските лекари да го преведат в Германия за лечение.

Лекарят каза, че болницата може да помогне за транспортиране на Навални до летището.

Той ще бъде преместен в рамките на няколко часа.

Припомняме, че съпругата му се обърна с апел към президента Владимир Путин в петък, за да позволи на опозиционния политик да бъде откаран в Германия за спешна медицинска помощ.

Навални, опозиционер на Путин и борец срещу корупцията, е в тежко състояние, след като пи чай в четвъртък сутринта, за който съюзниците му твърдят, че е бил с отрова. Състоянието му се е подобрило за една нощ, но животът му все още е в опасност и той не е достатъчно добре, за да бъде преместен от болницата, казаха лекарите, които го лекуват в Омск, Сибир.

Германски лекари долетяха в града с въздушна линейка, изпратена от Берлинската фондация "Кино за мир", с намерение да отлети с тях за Германия, ако е възможно.

По дрехите и пръстите на 44-годишният мъж са открити следи от индустриални химични вещества и че руските лекари не вярват, че Навални е отровен, съобщи "news.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.