Премиерът на Словакия Роберт Фицо в четвъртък, 30 май, е преминал преглед, който потвърдил положителни промени в здравето му след опита за убийство. Той е започнал рехабилитация, съобщи Ройтерс, цитиран от Агенция „Фокус".

Според словашките медии премиерът е бил изписан от болницата и откаран в апартамента си в Братислава.

"Болницата и правителствената служба не отговориха незабавно на искане за коментар. Болницата обяви, че по-рано в четвъртък Фицо е преминал допълнителен преглед, който потвърдил положителното развитие на здравословното му състояние и че той е започнал рехабилитация“, се казва в материала на Ройтерс.

Покушението срещу Фицо на 15 май в град Гандлова бе извършено от словашкия писател, 71-годишният Юрай Синтула. Журналистите научиха, че премиерът е ранен в корема и главата и е претърпял многочасова операция.

Politico писа, че една от основните причини за покушението срещу Фицо е, че той е отказал да доставя оръжие на Украйна. Цинтула заяви, че се е чувствал "безсилен и разочарован от състоянието на обществото“ след промените, въведени от правителството на Фицо, след като той дойде на власт през октомври 2023 г.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.