Българският национален отбор загуби гостуването си на Финландия в среща от груповата фаза на турнира Лига на нациите. Мачът дойде няколко дни след разочароващото поражение от Унгария в София, което сложи край на мечтите ни за Евро 2020.

Българите имаха няколко добри ситуации на „Олимпийския стадион” във финландската столица, но до нещо кой знае колко сериозно пред вратата на Лукаш Храдецки не се стигна. До този момент България нямаше загубени точки срещу този си съперник, след като от седем мач имахме седем успеха. Днес съставът ни получи две попадения, което означаваше поредна грешна стъпка за тима ни на всички фронтове - 0:2.

Домакините стигнаха до успеха с голове през второто полувреме. Първо точен бе Тейлър, а малко след това се разписа Йенсен, само няколко минути след като се появи на терена.

Финландците имат 6 точки в групата, след като загубиха у дома от Уелс с 0:1, а след това победиха със същия резултат Ейре като гост. България е само с един завоюван пункт на сметката си.

В последните си 18 мача България има едва една победа - с 1:0 над Чехия преди около година.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.