Гласуваха Рая Назарян да стане председател на 50-ото Народно събрание, съобщи NOVA. Кандидатурата на Назарян беше одобрена със 131 гласа "за", 66 - "против" и 39 - "въздържали се". Подкрепа новият шеф на парламента получи от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. Против се обявиха депутатите от ПП-ДБ, БСП, "Величие" и независимият депутат Калоян Методиев, а представителите на "Възраждане" се въздържаха.

Преди това Тошко Йорданов обяви, че групата на ИТН ще подкрепи всички кандидатури, за да тръгне работата на парламента и да се стигне до връчването на мандати от президента. Партията обаче е категорична, че няма да подкрепи мандат на ГЕРБ или ДПС.

Във втория ден на новото Народно събрание кандидатите за поста бяха четирима - Назарян, Петър Петров от „Възраждане”, Силви Кирилов от ИТН и Виктория Василева от „Величие”. Само най-малката политическа сила смени номинацията си от вчера, когато тяхното предложение беше Юлияна Матеева.

Коя е Рая Назарян?

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. във Варна. Неомъжена с едно дете.

От 2013 г. е член на Софийската адвокатска колегия. Работи в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право. Тя е специалист по извънсъдебно уреждане на търговски и застрахователни спорове.

Назарян е депутат от листата на ГЕРБ-СДС от 24 МИР – София в 48-ото Народно събрание, заместник-председател на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията, член на Парламентарната комисия по правни въпроси.

Избрана е за народен представител от същата листа на ГЕРБ-СДС и в 49-ото Народно събрание.

***

Ясни са вече и новите заместник-председатели на Народното събрание

Депутатите гласуваха и нови заместник-председатели на 50-ото Народно събрание, допълва Агенция "Фокус".

Това са:

- Росица Кирова от ГЕРБ-СДС

- Йордан Цонев от ДПС

- Атанас Атанасов ПП-ДБ

- Цончо Ганев от "Възраждане"

- Драгомир Стойнев от БСП

- Андрей Чорбанов от ИТН

- Виктория Василева от "Величие"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.