Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ завърши наравно 1:1 с Уелс късно снощи в двубой от втора група на Мондиал 2022 в Катар. Американците първи имаха шансове за гол. В 9-ата минута Тимъти Уеа беше изведен по крилото и центрира, а защитникът Джо Родън игра с глава и беше близо да си вкара автогол, но вратарят Уейн Хенеси реагира и отби, съобщава БНР. Последва ново центриране в наказателното поле на "драконите". Джошуа Сарджънт стреля в близкия ъгъл, но уелският страж пак се намеси решително.

След точно четвърт час игра Итън Ампаду шутира над вратата на отбора на САЩ, който поведе в резултата в 36-ата минута. Кристиан Пулишич финтира няколко футболисти на Уелс и подаде към Уеа, който остана сам срещу Хенеси и реализира попадението във вратата му.

След почивката "драконите" опитаха да изравнят. В 64-ата топката достигна до Бен Дейвис, който стреля с глава, след изпълнение на статично положение, но Мат Търнър с една ръка да спаси. При последвалия ъглов удар Кийфър Мур засече с глава, но кълбото мина над вратата.

В 81-ата минута Гарет Бейл беше фаулиран от Уолкър Цимерман в наказателното поле, а главният съдия Абдулрахман Ал-Ясим отсъди дузпа, при която бившият футболист на Реал Мадрид хладнокръвно изравни резултата.

Минута преди изтичане на редовното време Бренън Джонсън напредна в половината на САЩ, достигна до наказателното поле и шутира, но право в ръцете на Търнър.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.