Група буйстващи младежи влязоха отново в сблъсъци с полицията пред сръбския парламент снощи, но нападнаха също така репортери и фотографи, предаде ДПА. До поредния подобен случай в столицата на Сърбия се стигна, след като група млади мъже, скандиращи патриотични възгласи, избутаха демонстрантите, които са против насилието, събориха металните заграждения и влязоха през незащитения главен вход на сградата на парламента.

Разположената вътре полиция ги изтласка навън и образува кордон пред входа на сградата. След това в продължение на час и половина нападателите замерваха полицаите с бутилки, факли и камъни, а полицията използва сълзотворен газ.

Снощният изблик на насилие в сръбската столица беше третият за общо четирите досега вечери на протестите, предизвикани от обявеното от президента Александър Вучич намерение да бъде въведен полицейски час за целия уикенд заради влошаващата се обстановка с Covid-19.

Текст под снимка: ЕПА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.