Снимка: Агенция „Фокус"
Протестиращи се събраха пред Народен театър "Иван Вазов" в подкрепа на режисьора Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен, съобщава bTV.

„Като актьор и човек на изкуството за мен няма дилема. Няма колебание между избора на администратор и артист. Не може творецът да бъде отхвърлен от театъра, не може администраторът да се мисли за повече от артиста", каза актьорът Милен Миланов. Той подчерта, че иска министърът на културата да реагира правилно.

„Мафията е и в Народния театър!", "Оставка!" и "Ще свалим Васил Василев!", скандираха протестиращите граждани.

След месеци напрежение Александър Морфов бе уволнен дисциплинарно вчера, а PR-ът Велислава Кръстева напуска от 1 март.

Междувременно от Народния театър излязоха с позиция, в която се казва, че през последните четири месеца Народният театър "Иван Вазов“ е бил подложен на системен натиск с тенденциозно провокирани конфликти.
 Въвличането на най-престижната национална театрална институция в скандали, без връзка с естеството на творческия процес, измести фокуса на публичното внимание в опит да бъде подкопано доверието на публиката, добавят от Народния театър.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.