Граждански флашмоб под надслов "Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската!" ще се състои днес във Варна.


Демонстрацията е провокирана от появата на багери и строителни работници в имот в Морската градина, свързан с Веселин Марешки, а за активността в терена стана ясно от статия на "Дневник" в петък, съобщава сайтът "Moreto.net" .

На мястото се извършва не строителство, а само ремонт на съществуваща сграда, за което не е нужно строително разрешение, става ясно от информация на община Варна, публикувана в материала.

Събитието е насрочено за 11.00 ч. Протестиращите граждани ще се съберат пред Делфинариума, след което ще отидат до парцела.

Ето какво гласи и информацията към събитието:

"В наследствен имот на именития варненски архитект Дабко Дабков в Морската градина се строи! Също така и и новопоявили се сгради до основната, които няма как да са законни! Имотът е скрит от зеленина и умишлено покриван с платнище, за да не се забелязва дейността, която кипи върху него.

Скандално е това, което се случва с наследствения имот на арх. Дабков, очевидно със знанието и съгласието на кмет и главен архитект, докато в същото време те поставят бронзова статуя на именития архитект, създал толкова знакови и красиви сгради във Варна!

Елате в неделя да изразим мнението си и да защитим Морската с жива верига."

Снимка: Кадър от "Дневник"

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.