Двама полицаи са били простреляни по време на протест в американския град Луивил, щата Кентъки. Недоволството избухна след решението на съдебен състав да не повдига обвинения срещу трима служители на реда за смъртта на афроамериканката, загинала при полицейска операция. Още информация от кореспондента на БНР в САЩ Младен Петков:

Служителите на реда са незастрашаващи живота наранявания като според полицията има задържан заподозрян. Напрежението в Луивил се покачи след резултат от процес по повод убийството на Бриана Тейлър.

Съдебни органи решиха в сряда, че двама от униформените, участвали в стрелбата, при която загина Тейлър, са имали оправдание за използване на смъртоносна сила. Трети служител на органите на реда е с повдигнати обвинения за стрелба по съседно жилище.

Продължилото четири месеца разследване приключи с емоционална пресконференция на главния прокурор на Кентъки Даниел Камерън, който заяви, че действията на тримата униформени в нощта на 13-ти март са били оправдани, защото приятелят на Тейлър е стрелял по тях, след като един от служителите на реда е разбил вратата на жилището. Полицаите, които са били цивилни по време на стрелбата са били там, за да връчат заповед за обиск.

По-рано тази година Името на Тейлър стана част от възгласите на национални протести настояващи за расова справедливост.

В сряда след пресконференцията на властите в Луивил стотици излязоха по улиците и в други точки от страна като Ню Йорк, Бостън, Лос Анджелис и тук във Вашингтон.

Адвокатът на семейството на Тейлър определи решението на съдебните органи като „безобразно и обидно.“, съобщи БНР. 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.