На пазара вече се предлага напълно обслужван частен остров от южния Голям бариерен риф в Австралия - точно навреме за онези, които търсят място за изолация по време на пандемията от CОVID-19.

Това е първият австралийски остров "повече от въглеродно неутрален" - компенсиращ 150% от годишните си емисии на парникови газове – и с един от най-стабилните хотели в страната. Тиквеният остров разполага с пет самостоятелни плажни къщички, в които може да спят до 34 гости.

Разположен е на 14 километра или 30 минути с лодка край бреговете на Куинсланд, върви с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди, и самостоятелен курорт с възобновяеми енергийни източници.

В момента островът е собственост на Уейн и Лорт Румбъл, чрез тяхната компания Sojourn Retreats. Фамилията Румбъл купува острова през 2003 г. за 1,31 милиона австралийски долара.

"Това е идеалното място за прекарване на блокирането по време на пандемията", казва двойката. "Усамотено е, частно и въпреки това имате пълна свобода да се движите, да сте навън. Децата ни играеха на детската площадка, на плажа и животът просто беше съвсем нормален, докато не включихме новините."

Той е регистриран на пазара за 25 милиона австралийски долара (17 милиона щатски долара).

Преди 1961 г. островът е бил ферма за стриди, която е принадлежала на човек на име Снайгър Финдли.

"Роджър и Мерл Мейсън се влюбили в Тиквения остров, но Снайгър не искал да го продаде. Така че, когато Роджър предизвикал Снайгер за игра на покер, той казал, че ако спечели, Снайгър, ще трябва да продаде острова на Роджър. Роджър спечелил и купил острова за 60 паунда", казват Румбъл, цитиран от “standartnews.com”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.