От гледна точка на подготвяните промени, които би трябвало да се реализират през следващите няколко месеца, процедура по избор на нов главен прокурор не изглежда много адекватна. Това заяви пред журналисти министър-председателят Николай Денков, коментирайки проектодекларацията на няколко политически сили с призив Висшия съдебен съвет (ВСС) да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до окончателното произнасяне на Конституционния съд (КС), както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията, съобщи БТА.

„Правителството стои встрани от тези процеси, тъй като те са си в правосъдната система. Политическите партии имат право да изразяват мнение, тъй като те са тези, които се очаква да променят законите, включително и промени в Конституцията се очакват“, обясни Денков.

„Нека да си решат колегите от правосъдната система, но също така да се съобразят и с динамиката в Народното събрание“, посочи още той.

Проектодекларацията е внесена в парламента от депутати от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС. Под текста са се подписали Бойко Борисов и Деница Сачева от ГЕРБ-СДС; Никола Минчев, Христо Иванов и Атанас Атанасов от ПП-ДБ; Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски от ДПС.

Премиерът Николай Денков коментира темата след участието си в официалното откриване на новия роботизиран телескоп на Института по астрономия - БАН на територията на Националната астрономическа обсерватория „Рожен“.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.