Министър-председателят Бойко Борисов попари надеждите на политическите си противници, които днес очакваха оставка.

„Барикадите няма да бъдат премахнати със сила. Разпоредил съм с добро, с убеждаване, да се разговаря с тях”, обясни Борисов.

Той е в района на Хасково, който беше обхванат от горски пожари. Пет общини са в бедствено положение. На място с премиера са и шефът на ГДПЗН гл. комисар Николай Николов и вътрешният министър Христо Терзийски.

„Ами и аз искам оставката на Радев. Но Конституцията казва – провеждат се избори. А на Христо Иванов даже не му я искам – толкова време ми беше министър“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов хаосът е умишлено създаден и противниците му чакат от него да прати сила срещу протестиращите.

„На тях им беше целта да ни вкарат в този режим. Затова и вчера отидох да видя децата. Как ще издам заповед, там са на хората децата! След 10 години моите ще са на протест“, коментира той решението си да подходи меко и с диалог към блокадите.

„Каквото и да им кажа на малките – правят обратното. Не го прави, не се мокри, карам се... То отива и нарочно го прави. Актуалната политическа обстановка е точно такава. Има едни политически формации, които са зажаднели за власт. Но тях не ги коментирам. Там има и деца... След 10 години и Бобката (4-годишният му внук Бойко) и той ще иде на протест. Видяхте какво се случи в Минск, Берлин, Париж, Вашингтон, Москва... Аз винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат на майките децата живи, здрави и небити“, категоричен беше премиерът.

По отношение на огнената стихия в Хасковска област, Борисов похвали пожарникарите за работата им.

„Виждате каква огромна територия, браво на пожарникарите и на военните, затова че вършат работата така, както трябва да я вършат“, заяви Борисов, допълва "tribune.bg"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.