Коронавирусът се завърна с нова сила. Това написа в официалната си страница във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Той призова за пореден път за отговорност, за да опазим себе си и близките си.

"Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива!", категоричен бе министър-председателят.

Той обаче подчерта, че може да сме отговорни и да отслабим разпространението му.

Премиерът напомни основните противоепидемични мерки - носене на маска, спазване на дистанция, стриктна дезинфекция и навременно обръщане към медицинска помощ.

Той настоя да се замислим, когато видим медиците пред болниците.

"От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!", апелира премиерът, цитиран от "News.bg".

Припомняме, в неделя премиерът Бойко Борисов обяви във Фейсбук, че е с коронавирус. Преди това РЗИ официално му свали карантината след два отрицателни PCR теста.

Инспекцията наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

В понеделник вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че Борисов е добре и засега няма нужда от заместници.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.