В курорта Св. св. "Константин и Елена" започват Празниците на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде и гроздови продукти. От днес до 5 септември туристите, които са на почивка в първия български морски курорт ще могат да разнообразят морската си и СПА ваканция с дегустация на вина – подбрана селекция от най-хубавото бяло и розе на винарски изби от Черноморието, да изпробват комбинацията от благотворното влияние на лечебната минералната вода на курорта с различни СПА и разкрасителни процедури с грозде и гроздови продукти, да научат любопитни факти от историята на най-стария български морски курорт, свързани с гроздолечението, което тук е било много популярно през 30-те години на 20-ти век.

Празниците на гроздолечението се организират с финансовата подкрепа на община Варна и със съдействието на СПА центровете на хотел "Астор Гардън", хотел "Естрея", хотел "Балнео & Азалия" и термален комплекс „"Аквахаус Термал & Бийч“, съобщи "top vesti.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.