Шампионът Порто победи Бенфика с 2:1 на финала на турнира за купата на Португалия по футбол и спечели трофея за 17-и път в историята си. С успеха възпитаниците на Серджо Консейсао записаха дубъл, след като в края на юли триумфираха и с титлата.

"Синьо-белите" останаха с десет души на терена в 38-ата минута, когато колумбийският нападател Луис Диас получи втори жълт и червен картон след нарушение срещу Андре Алмейда. Изнервен от някои съдийски решение, Консейсао реагира остро край тъчлинията и пет минути по-късно също беше отстранен от резервната скамейка. Въпреки че игра повече от полувреме с човек по-малко, Порто все пак стигна до успеха, а в герой се превърна конгоанският национал Чансел Мбемба. Централният защитник се разписа на два пъти с глава след статични положения в началото на втората част. Бенфика върна едно попадение чрез Карлос Винисиус от дузпа в 84-ата минута, а в края дори можеше и да изравни, но удар на Жота се отби от гредата.

Така Порто спечели трофея за първи път от 2011 година, когато също постигна дубъл.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.