На 27.07. т.г. е получен сигнал в полицията, че започват ремонтни дейности на покрива на частен дом, чийто стопанин не е уведомен. Домът се намира се в с. Яребична.

Четирима мъже, представящи се за строителна бригада, без съгласието на собственика на къщата в аксаковското село, започнали ремонт на покрива като го разкрили. Дошлият на място полицейски екип задържал двама мъже - на 42 г. и на 19 г. от с. Игнатиево, и две непълнолетни момчета.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите по него са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

От Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха още, че през изминалото денонощие са регистрирани 5 обикновени престъпления и 5 криминални. Станали са 6 пътнотранспортни произшествия с 6 пострадали.

Изпратени са екипи на противопожарната безопасност на 3 пожара с преки материални щети през изминалото денонощие.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.