В края на миналата седмица полицията се натъкна на бракониери, които пренасят незаконно добит дървен материал. Затова от ОД на МВР във Варна съобщават, че при проверка на пътя между с. Цонево и с. Дебелц товарен автомобил “Волво”, управляван от 60-годишен водач се установява, че МПС-то е с крадени номера, а на всичкото отгоре транспортира дърва без изискуем документ. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е досъдебно производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

А в непосредствена близост до жп-гарата на гр. Дългопол полицията спира водач на Опел Зафира. След проверка се оказва, че 50-годишният водач е употребил алкохол – 1,43 промила в издишания въздух. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

Полицията съобщава още, че е задържан мъж от София който счупил чистачките на автомобил Тойота, паркиран на ул. „Баба Рада“ във Варна.

От информация на полицията във Варна научаваме, че вчера около 15:00 ч. на кръстовището на бул. „Сливница“ с бул. „Република“ 33-годишна водачка на л.а. Ауди А4 при завиване на ляво отнема предимството на движещ се в права посока автобус от градския транспорт, с което принуждава 63-годишния му водач да използва рязко спирачки. Така той предотвратява за секунди пътнотранспортно произшествие.

При рязкото спиране на автобуса 59-годишна жена се удря в една от вертикалните дръжки на салона за пътници и получава контузия на главата. Оказана ѝ е медицинска помощ в болница и е насочена за домашно лечение.

Подобна е съдбата и на 51-годишен пешеходец, който е блъснат на пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. "Патриарх Евтимий“. Следствие на удара получава контузия на мозъка и фрактура на черепа. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.