Вчера на ул. „В. Ставрев“ във Варна е извършена полицейска проверка на 2 лица в лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Оказва се, че 26-годишен мъж от Варна веднага съдейства на полицията и доброволно предава пликче с прахообразно вещество, а 30-годишния му спътник, също от Варна, осъждан преди това, също доброволно предава пликче с прахообразно вещество и друго пликче със суха тревиста маса със специфичен мирис. Лицата са задържани за срок до 24 ч. От направената експертна справка се установява, че веществата са наркотици - метаамфетамин с тегло 0,57 гр., и още едно, но с тегло 0,10 гр. и марихуана 0, 12 гр. По случая полицията води бързо производство, а след отпадане на основанието за задържане, лицата са освободени.

Ден по-рано, на бул. Чаталджа“ е извършена полицейска проверка на 23-годишен мъж от с. Каменар,който се оказва известен на органите на реда. Той доброволно предава пакетче с прахообразно вещество.

Лицето е задържано за срок до 24 ч., а направената експертна справка установява, че заловеното вещество е наркотик – метаамфетамин с тегло 0,21 гр. По случая от полицията съобщиха, че се води бързо полицейско производство, а лицето е освободено.

От ОД на МВР във Варна съобщиха още, че по линия на противопожарната безопасност през последното денонощие са гасени 5 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 2 адреса.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.