В Нидерландия регистрираха първи случай в света на пациент, починал при второ заразяване с коронавирус. Съобщението на холандската информационна агенция BNO News е цитирано от ТАСС.

Според информацията става въпрос за 89-годишна жена, която е с придружаващо заболяване рак. През юли тя беше откарана в болницата и й беше направен тест за коронавирус. Пет дни по-късно тя беше изписана, след като симптомите на инфекцията изчезнаха.

Два месеца по-късно жената отново е откарана в болница с висока температура и кашлица и отново премина тест за коронавирус, който даде положителен резултат, отбелязва агенцията. На осмия ден състоянието й се влошава и две седмици след това тя умира. Генетичната последователност на вируса потвърждава версията за реинфекция.

Според BNO News в момента има 23 случая на реинфекция с коронавирус в света. Първият случай е регистриран в Хонконг на 24 август. 20 пациенти са се възстановили, в момента двама са на лечение, съобщава "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.