Най-старата котка в света почина. Ръбъл от породата мейн кун умря на 31-годишна възраст, пише вестник "Метро".

Ръбъл навърши 31 години през месец май в присъствието на стопанката си Мишел Херитидж от британския град Ексетър. 52-годишната Мишел получила Ръбъл като подарък за своя 20-ти рожден ден. Тя много обичаше своя котарак, защото няма деца.

Ръбъл се радваше на един доста разглезен живот и  нищо не му се отказва. Мишел има и друга дълголетна котка - Мег, която, за съжаление почина на 25-годишна възраст.

През последните месеци от живота на Ръбъл, според стопанката му, бързо започна да се срива. По Коледа Мишел споделила със съпруга си, че посрещането на Рождество Христово сигурно ще е последно в живота на домашния им любимец. Котаракът през следващите месеци видимо  отслабна а след което престана да се храни.

Тридесет и едната години живот на Ръбъл се равняват на 150 г. човешки, припомня изданието.

Според Книгата на рекордите на Гинес най-възрастната котка на планетата е Крем Пъф от гр. Остин, щата Тексас, Тя доживя до 38-годишна възраст, съобщи "stsndartnews.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.