От четвъртък до неделя на столичния басейн Диана ще се проведе държавното първенство по плуване, което е и олимпийска квалификация.

Заявени са 311 състезатели от 45 клубове, включително от два македонски, един от Косово, както и от Екатерина Аврамова като представител на английски клуб. От националите ни ще отсъстват само Йосиф Миладинов и Антъни Иванов, които имат покрити „А“ квоти за олимпийските игри в Токио догодина.

Това е първата от трите олимпийски квалификации до края на годината, които ще се проведат в София и Бургас.

Коментирайки подготовката на националните състезатели, селекционерът на националните ни отбори Кристиян Минковски разкри, че очаква медали на европейските първенства догодина. Едното е за мъже и жени, а другото е юношеско. Той планира и класиране на смесената ни щафета сред първите четири, което да и даде право на участие на олимпийските игри.

Националът Любомир Епитропов, който заедно с Антъни Иванов се завърна от САЩ в началото на пандемията, разкри, че от декември отново заминава зад Океана, като този път ще учи в университета в Тенеси, съобщи БНР.

Снимка: bgswim

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.