Питбул нападна жена и кучето й във Варна. Случката става на паркинг в района на жп гарата. Жената се връща от разходка със своето хъски в Морската градина, когато изневиделица срещу тях се нахвърля питбул, съобщи bTV.

Секунди по-рано кучето е в лятната градина на близкото заведение заедно със собственика си. Било е без повод и намордник. Когато вижда хъскито, се изстрелва и следва нападението.

"Директно питбулът излезе на улицата и скочи отгоре ни. При първото скачане успях да го изритам, от което са съответно и раните по крака ми", разказа Илка Антонова. След като агресивното куче ухапва жената, атакува втори път и захапва хъскито. Жената започва да вика и вади електрошок, тъй като не за първи път домашният ѝ любимец е нападан.

"Използвах го срещу кучето. Без никакъв ефект. Изобщо не се трогна даже. Накрая дойде един мъж, който явно беше собственикът, хвана го за каишката и нито да го дърпа, нито да направи нещо, с което да освободи челюстта на питбула. Само погледна и каза: "Спокойно, той все ще пусне", спомня си жената.

Собственикът на питбула и клиент на близкото заведение, бягат заедно с кучето. "Кучето беше без повод. Помолих го да сложи повода, той каза няма проблем, той е много спокоен, никога не е създавал проблеми", заяви управителят на заведението Силвия Станчева.

Илка Антонова уточнява, че целият ѝ крак е бил в кръв, а собственикът на животното е избягал без да каже дори "извинявай". Пострадалата е подала жалба в полицията. Собственикът на питбула, около 30-годишен мъж, се издирва.

"Безотговорното поведение на техните собственици е повече от порицаемо", заяви Тодор Иванов, зам.-кмет на Варна.

От общината могат да глобят стопанина със 100 лв., допълва “Dir.bg”, заради това, че кучето е било без каишка и намордник. От началото на годината във Варна са санкционирани 13 души, които на обществени места са пуснали кучетата си свободно да се разхождат.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.