Пет деца са открити мъртви в апартамент в Западна Германия, съобщи полицията, като местните медии уточниха, че са били убити от майка си, която по-късно се е опитала да се самоубие.

Децата са открити в частен апартамент в град Золинген в провинция Северен Рейн-Вестфалия, посочват от полицията, без да дават повече подробности.

Те са били на една, две, три, шест и осем години, уточнява най-тиражният германски ежедневник "Билд".

По-късно майката се е хвърлила пред влак, но е оцеляла със сериозни наранявания. Взета е под полицейска закрила.

Според "Билд" бабата на децата се е обадила в полицията и е съобщила, че дъщеря ѝ, на 27 години, е убила пет от децата си и вероятно е избягала с друго дете с намерението да се самоубие.

По-късно 11-годишният син на жената е намерен невредим.

По-късно майката е пътувала до централната гара в Дюселдорф, на около 35 километра от Золинден, където е скочила пред влак.

Тя е спасена между две легла на железния път и е откарана в местна болница за лечение.

Разследванията по случая продължават, посочиха от полицията, цитирани от "news.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.