Първата треньорска оставка в шампионата вече е факт! Петко Петков напусна работата си в Етър. От началото на сезона "болярите" записаха две загуби - от Царско село (0:3) и Черно море (0:4).

"Напускам, тъй като по начина, по който се случват нещата, аз не мога да изградя отбора, който искам. Официално от днес излизам в болничен във връзка със здравословното състояние на баща ми.

След десет дни ще си разтрогна договора, моето желание е по взаимно съгласие. Опитаха се от ръководството да ме разубедят, но това е решението ми. Аз не съм страхлив човек, никога не съм бягал от отговорност, но и имам достатъчно достойнство да си тръгна в момента, в който не мога да бъда повече полезен.

Имам усещането, че нямам достатъчно подкрепа. Аз не съм човек, който оставя каруцата в калта. Но в момента имам чувството, че аз бутам каруцата, но тя не само не помръдва, а аз постепенно затъвам надолу. Може би калта ми е вече до горе. Откакто съм в Етър, сега за трети път почвам да правя отбор.

Първият беше след Нова година, вторият след пандемията, сега е третият. Селекцията се забави, защото играчите трудно искат да дойдат при условията, които им предлагаме. Но не това е причината. Конкретно - днес водихме преговори с един играч, но ръководството отказа да подпише договора за привличането му с претекст, че чака Управителния съвет на клуба.

Истината е, че от два месеца съм като бавачка, която трябва да ходи и мотивира играчите. Има си проблеми, забавяния, но сега не искам да говоря на тази тема. Откакто съм тук, постоянно чакаме нещо да се случи.

С надежда чакахме и Управителния съвет. Ако има някакво подобрение, ако има хора, които искат да помагат на Етър, нека се свържат с мен и да разговаряме дали мога да продължа работата си тук. Но в момента това е моето решение", категоричен е Петко Петков пред "Велико Търново Спорт", цитиран от "news.bg",

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.