Папа Франциск отслужи литургия по повод Петдесетница в базиликата Свети Петър във Ватикана, предаде Асошиейтед прес. Той призова хората да се не се поддават на песимизма след излизането си от изолацията и да не твърдят, че нищо няма да е никога както преди. Според него този тип на мислене, че нещата няма да се върнат, както досега, гарантира, че единственото нещо, което няма да се върне е надеждата.

Главата на Римокатолическата църква призова богомолците да са единни и каза, че в тази пандемия, погрешно би било да се проявява нарцисизъм. Той разкритикува тенденцията за мислене само за собствените си потребности, за проява на безразличие към нуждите на другите и за непризнаване на собствените грешки и слабости.

БТА уточнява, че на литургията са присъствали малцина богомолци, носещи маски и седящи по един на пейките в базиликата.
 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.