На 76-годишна възраст почина един от най-великите български баскетболисти за всички времена – Атанас Голомеев. Огромната му класа е призната от целия свят и той е един от едва четиримата българи, включени в Залата на славата на ФИБА, съобщи БТА.

Като активен спортист Атанас Голомеев играе за Академик (София), Спартак (София), Левски и ЦСКА. Като състезател 10 пъти печели шампионската титла на България. С националния отбор на България участва пет пъти на Европейско първенство. В две от тези участия е реализатор номер 1, а още два пъти е включен в идеалния отбор на първенството.

В края на кариерата си два сезона е състезател и играещ треньор на Гюлей Санай в Адана, Турция. Слага край на кариерата си след още един сезон в Левски. В Левски е и треньор, където също печели шампионската титла.

През 1987 г. е организиран бенефис в чест на Голомеев: "Звезди на ФИБА" срещу българския национален отбор в зала „Универсиада“. Гости са звезди на европейския баскетбол като Никос Галис и Дражен Петрович. Четири години по-късно е приет в Залата на славата на ФИБА.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.