От днес са в сила нови правила за пристигащите чужденци от „червените зони” в България. Те ще се допускат при представяне на валиден сертификат за ваксинация или с отрицателен PCR тест. Той трябва да е направен до 72 часа преди влизане в България.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, както и отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, се допускат в страната и се поставят под 10-дневна карантина.

Деца до 12-годишна възраст ще влизат, без да е необходимо да представят никакви документи, независимо откъде идват. Заповедта е на здравния министър Стойчо Кацаров.

Списък на всички държави, които в момента попадат в „червената зона”:

Република Индия, Народна република Бангладеш, Федерална демократична република Непал, Мианмар, Кралство Бутан, Демократична социалистическа република Шри Ланка, Република Малдиви, Република Южна Африка, Република Ботсуана,Обединена република Танзания, Република Сейшели, Република Намибия, РепубликаЗамбия, Република Тунис, Султанат Оман, Малайзия, Туркменистан, Република Таджикистан, Киргизка република, Монголия, Република Колумбия, Република Чили,Източна република Уругвай, Република Аржентина, Федеративна република Бразилия,Република Парагвай, Многонационална държава Боливия, Република Перу, РепубликаСуринам, Република Панама, Република Коста Рика, Република Гватемала, Белиз,Република Ел Салвадор, Република Куба и Доминиканска Република, Република Кипър,Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи,Емирство Кувейт, Република Малта, Княжество Андора, Кралство Нидерландия и Грузия.
 

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.