Микробус с пътници катастрофира край Шумен, в болница са откарани осем души, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР, цитирани от БТА.

Оттам отбелязват, че малко след 13:30 часа днес е приет сигнал за пътнотранспортно произшествие на път I- 2, между пети и седми километър край Шумен. По първоначални данни, водач на микробус „Мерцедес“, с шуменска регистрация, който изпълнявал превоз на пътници по линията Шумен- Новосел, застигнал трактор и се ударил в него. В микробуса са пътували 20 човека, осем от които са откарани за преглед в шуменската болница, без да има данни към момента, че имат сериозни наранявания.

Шофьорите на двете превозни средства са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни, уточниха от пресцентъра на полицията в областния град.

Към момента движението в участъка не е затруднено, регулира се от екипи на "Пътна полиция", уточни за БТА Ася Йорданова – говорител на ОД на МВР в Шумен. Тя допълни, че се очаква информация за състоянието на откараните за преглед в болничното заведение.

От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание в участъка на пътното произшествие.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.