Оле Гунар Солскяер официално беше освободен от длъжността наставник на Манчестър Юнайтед заради поредицата от слаби резултати в последно време, съобщава БНТ.

„Червените дяволи" допуснаха тежки поражения от Лестър, Ливърпул и Манчестър Сити през октомври, а капката, която преля чашата на търпение на ръководството към Солскяер е била вчерашната загуба от Уотфорд с 1:4 като гост.

След края на този двубой се проведе онлайн среща, на която е било одобрено решението на клуба да се раздели със своя треньор.

Оле Гунар Солскяер застана начело на Манчестър Юнайтед през месец декември 2018 година, когато замени на поста Жозе Моуриньо. Първоначално, норвежецът беше временен вариант за „червените дяволи", но след добрите си първи месеци начело на клуба, той получи постоянен договор.

20-кратните шампиони на Англия ще бъдат временно водени от помощник-треньора Майкъл Карик, според някои източници ще му помага и друг бивш играч на тима - Дарън Флетчър, който в момента изпълнява ролята на технически директор на „Олд Трафорд".

Най-спряганото име за нов постоянен треньор на "червените дяволи" пък е Зинедин Зидан, който за последно води Реал (Мадрид). Варианти са още Брендън Роджърс и Ерик тен Хаг.

Снимка: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.