Огнище на коронавирус е регистрирано в училище в Провадия, съобщи на брифинг д-р Елена Генева, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция във Варна.

9 учители там са дали положителни проби за COVID-19 в понеделник.

Припомняме, че с решение на Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия всички училища на територията на община Провадия са на онлайн обучение от 11 ноември, което ще продължи до 24 ноември.

По информация на специалисти от РЗИ, в СУ "Димитър Благоев" има две заразени учителки и още една, която чака резултата от теста си за COVID-19. Положителен за заболяването от миналата седмица е и директорът на учебното заведение. Под карантина са други двама учители, които са съпрузи на заразените преподавателки.
Коронавирусната инфекция засегна и друго училище в града. На 5 ноември почина директорката на Второ основно училище "Иван Вазов", след като около седмица е била на домашно лечение.

През тази седмица във Варна и областта са регистрирани 9 ученици и 19 учители с COVID-19, уточни д-р Генева.

В детските градини във Варна няма епидемични взривове на заболяването. Има едно заразено с коронавирус дете и 6 души от персонала на 5 детски градини.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.