Отборът на България постигна нови три победи във втория ден от мачовете в Дивизия 2, група "А" на дебютното издание на онлайн олимпиадата по шахмат.

След победите над Беларус, Белгия и Австралия в първия ден на състезанието, в днешния втори ден, българските шахматисти се справиха последователно с Киргизстан с 5:1, с Бангладеш с 6:0 и с Туркменистан с 4,5:1,5 точки. Трите успеха запазиха максималния актив на българите, които вече имат 12 мач-точки, колкото има и вторият в класирането в групата Германия. На трето място се намира Австралия с 10 мач-точки, а четвърта позиция заема Индонезия с 8 мач-точки, пред Филипините и Белгия с по 6 мач - точки.

В днешния ден максимален актив от 3 точки за българския отбор записа Виктория Радева, а 2,5 точки на първа дъска постигна Александър Делчев. Бившата световна шампионка Антоанета Стефанова игра единствено срещу Туркменистан, където постигна победа, а по два успеха срещу името си записаха Мартин Петров, Момчил Петков, Адриана Николова и Габриела Антова.

В утрешния трети ден, в който приключва борбата в Дивизия 2, България ще играе с отборите на Германия, Индонезия и Филипините. Първите три тима от всяка група се класират за участие в Топ дивизията, мачовете от която ще се проведат от 21 до 23 август, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.