Nissan North America представи концепция, наречена GT-R (X) 2050. Това е макет в пълен размер, проектиран от Джеб «Джей-Би» Чой, талантлив млад дизайнер, който се обучава в местния дизайнерски център на автомобилния производител.

Фантастичният GT-R 2050 (от 2050 година) е по-скоро супербайк на четири колела, отколкото традиционен супер автомобил. Или екзоскелет: пилотът седи с лице надолу, разперил ръце и крака.

Дължината на концепцията е около три метра, височината е 60 сантиметра, а създавайки превозното средство, авторът се е ръководил от размера на човешкото тяло. Въпреки че дизайнът изглежда напълно футуристичен, той все пак е обвързан с актуалния стил на японската марка - челния панел V-Motion и дизайна на задните светлини.

Според проекта на дизайнера, Nissan GT-R (X) 2050 се задвижва от силата на мисълта. За това шофьорът трябва да носи специален шлем. Разбира се, сега не се и мисли за пускането на такава машина в серия. Но след 30 години - кой знае?

Междувременно настоящият Nissan GT-R, който се произвежда от 13 години, все още е далеч от промяна на поколението. Това лято беше съобщено, че наследник на спортния автомобил ще бъде пуснат на пазара едва през 2023 година. Според някои съобщения колата ще бъде превърната в суперхибрид, съобщава "Investor.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.