Американската космическа агенция (НАСА) обяви план за изпращане на пилотиран кораб на Луната до 2024 г., според който операцията ще струва 28 млрд. долара , съобщава "БГНЕС". Бюджетът е планиран за следващите три години. Само космическият кораб ще струва 16 млрд.долара.

Конгресът на САЩ трябва да одобри план за изпращане на астронавти на Луната, който сегашният президент Доналд Тръмп е определил като основен приоритет.

Шефът на НАСА Джим Брайденстайн напомни за "политическите рискове" от евентуално отстраняване на държавния глава. Припомня се, че Джордж Буш е похарчил милиарди в подготовка за космическа мисия до Марс, а наследникът му Барак Обама отменил цялата тази дейност.

„Все още обаче сме „на път“ да кацнем на Луната през 2024 г. Отиваме на Южния полюс (на Луната). Няма дискусия за нищо друго освен това", каза Брайденстайн. С мисията „Артемида 2“, планирана за 2023 г., астронавтите на НАСА първо ще обиколят нашия естествен спътник, но няма да има кацане.

Според Брайденстайн човечеството очаква нещо ново, напълно различно от това, което учените са правили досега, допълва "БГНЕС".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.