Българският национален отбор по волейбол се наложи над Нидерландия с 3:2 (25:18, 18:25, 17:25, 25:22, 15:13). Това бе втори успех за България в Лигата на нациите.

След този успех момчетата на Силвано Пранди запазват 14-а позиция във временното класиране със 7 точки (2 победи, 7 загуби). Тимът на Нидерландия е 15-и с една победа, 8 загуби и 3 точки.

Капитанът Цветан Соколов и Мартин Атанасов не попаднаха в стартовия състав заради здравословни проблеми.

Пранди заложи на следните играчи: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Николай Колев, Николай Къртев – Владислав Иванов (Георги Петров, Гордан Люцканов, Денис Карягин, Владимир Станков).

България премина през много трудни моменти, като имаше амплитуди в играта си. В крайна сметка демонстрира решителност и воля в най-важния момент за крайния успех. Имаше настроение и усмивки, а младите играчи намериха своя игрови ритъм. Много силен мач направи Денис Карягин, който бе с основен принос за победата. Аспарух Аспарухов и Георги Сеганов също се откроиха.

Мачът започна с отличен старт за България и домининация в първата част, която бе спечелена с разлика. Възходящата линия не се запази и последваха два тежки гейма, в които липсваше противопоставяне от страна на нашите и Нидерландия ни разби.

В четвъртата част, благодарение на рокади в състава, настъпи подобрение в играта на българските национали. Денис Карягин внесе оживление, а стабилната му игра в атака даде тон за нов възход. Тимът ни намери верния път и спечели гейма, като мачът стигна до пети решителен гейм, разказва "Топспорт.бг"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.