Над 100 000 души излязоха да протестират в Беларус, където седем седмици продължава недоволството срещу президента Александър Лукашенко.

Само в Минск демонстрантите са били повече от 50 000 души. По официални данни по време на вчерашните протести има около 200 арестувани. Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати срещу хората.

Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват още, че лютив спрей е пръскан директно в лицата на някои протестиращи.

Ще припомним, че Лукашенко е положил клетва като президент на Беларус на тайна церемония

50 дни след изборите за президент той отказва да се оттегли, а вотът бе спечелен с над 80% от гласовете. Както опозицията в страната, така и ЕС, не приемат изборните резултати. Ситуацията в Беларус ще бъде и сред темите на отложената за този четвъртък и петък Среща на върха в Брюксел.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.