Футболистите от националния отбор се разходиха по нервите на шефовете в БФС и обикновените фенове в домакинството срещу Уелс и в крайна сметка загубиха с 0:1 двубоя от група 4 в турнира Лига на нациите. Дали все още обезверени от загубата с 1:3 от Унгария, дали уморени от трите мача в рамките на 6 дни, или просто излезли да отбият номера, но националите изиграха поредния си много слаб мач.

Най-явното доказателство бе липсата на точен удар във вратата на уелсците, които бяха без големите си звезди Гарет Бейл ("Тотнъм") и Аарън Рамзи ("Ювентус"). Затова и нашите бяха "възнаградени" от присъствието на едва около 200-300 души на ст. "Васил Левски" (при продадени 478 билета), които само веднъж скандираха "Българи, юнаци", по-скоро да се отчетат. Тимът ни има само една победа в последните си 19 мача.

До почивката селекционерът Георги Дерменджиев заложи на много предпазлива тактика. Той отново не рискува да пусне повече млади играчи, като започна само с трима титуляри под 25 години - Георги Йомов, Кирил Десподов и Божидар Краев. Последните двама и без това играят редовно.

След почивката българите заиграха малко по-активно, но пак не стигнаха до сериозно положение. Уелсците обаче изпуснаха два пъти, преди в 85-ата мин. да се възползват от груба грешка в защитата ни за пореден мач. Неко Уилямс ("Ливърпул) центрира отдясно, а Джонатан Уилямс ("Чарлтън") се измъкна пред Георги Терзиев и заби топката от малък ъгъл във вратата на Николай Михайлов, който още е видимо натежал.

Последният пази за националния отбор за първи път от 16 месеца, при това с капитанската лента. Явно влязъл в ролята на лидер, Михайлов бе крайно критичен след мача: "От това положение се излиза с победа, но по начина, по който играем, трудно ще стане. Истината е, че сме далеч от истината.

Както видяхме, за 96 минути нямаме положение. Не знаем как да направим положения, как да вкараме, как да вземем точка. Допускаме елементарни грешки в защита, без значение в коя минута.Трябва коренно да променим начина си и стила си на игра. Не можем да разчитаме на две млади крила и на опита на двама-трима. Проблемът е, че първенстовото ни е на ниско ниво. Все по-малко наши играчи играят в чужбина. Това е реалността към момента."

С това той влезе в тона на ширещите се все повече настроения срещу Георги Дерменджиев. Часове преди мача селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров заяви, че има желание да поеме мъжкия тим.

Самият Дерменджиев заяви спокойно пред БНТ: "Имаше определено желание в играчите, но Уелс е един добър отбор. Важно бе да видим всички момчета в игра и да се види кой ще върши работа. Продължавам да твърдя, че не трябва да имаме сериозни обвинения към играчите. Ще се анализира всичко в играта. Притеснително е, че нямаме удари. След мача с Унгария действително имаше психологически срив, защото очакванията бяха много големи".

На въпрос дали ще подаде оставка той отговори: "Колко треньори минаха от Матеус насам - и Стоичков, и Любо Пенев, и Хубчев, и други, и други... И какво стана - нивото пак е същото. Това е."

След третата ни загуба в групата, тимът на България е на последно място само с 1 точка от 4 мача. Уелс е начело с 10 т., пред Финландия (9 т.), чийто тим днес спечели с 1:0 като домакин срещу Ирландия (2 т.).

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.