На Главния военноморски парад в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин заяви, че през 2020 г. във Военноморския флот (ВМФ) на Русия ще бъдат пуснати на вода 40 нови кораба, а акцентът ще бъде поставен върху оборудването на хиперзвукови ударни системи. Това предаде ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".
 

Президентът припомни, че преди няколко дни в три водещи корабостроителни предприятия в Русия бяха заложени шест нови кораба от далечната морска зона.

"Съвременният руски флот включва кораби, оборудвани с високоточни оръжия, стратегически подводни крайцери и многоцелеви подводници, най-новите самолети и други летателни апарати", каза президентът в речта си.

Путин отбеляза, че руският флот изпълнява най-трудните задачи с достойнство, служейки безупречно на отечеството. "Военни кораби, плаващи под знамето на легендарния Свети Андрей, целият състав на ВМС изпълнява адекватно най-трудните задачи"

Обръщайки се към моряците, ветераните и всички руснаци, президентът припомни, че ВМС "охранява суверенитета на страната повече от три века, твърдо защитавайки нейните интереси".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.