Националният отбор на България по футбол за младежи до 21 години победи тима на Сърбия с 2:1 в мач от група 5 на европейските квалификации. Илиан Илиев и Калоян Кръстев се разписаха за състава, воден от Александър Димитров. Домакините успяха да върнат един гол от дузпа чрез резервата Лука Илич. Велко Бирманчевич от Сърбия получи червен картон в заключителните минути на срещата. С този успех българите запазиха шансове да се борят за второто място, което дава право да играят на бараж за класиране на европейското.

Домакините стартираха по-агресивно и още във 2-ата минута Ступаревич отправи удар, но Даниел Наумов изби в ъглов удар. В 17-ата минута Сърбия направи добър пробив отдясно, който завърши с центриране на Чумич, но не намери свой съотборник. Сърбия получи нови две възможности за гол, които бяха пропуснати от Ступаревич и Петрович. В 35-ата минута Калоян Кръстев засече центриране отляво на Ангел Лясков, но нападателят бе в засада. В последната минута на първата част Илиан Илиев открадна топка в центъра, възползвайки се от груба грешка на защитата. Футболистът на Черно море напредна и с диагонален удар откри резултата.

България можеше да стартира по отличен начин и второто полувреме. В 48-ата минута Здравко Димитров стреля от пряк свободен удар, а топката срещна напречната греда, срещна тялото на вратаря Марко Илич, отби се в десния страничен стълб и след това бе изчистено в ъглов удар. В 64-ата минута България удвои преднината си. Станислав Иванов направи отличен пробив отляво и центрира в наказателното поле, където Калоян Кръстев засече в мрежата. Веднага след попадението Сърбия поиска дузпа за игра с ръка на Валентин Антов, но главният съдия Йеспен Ескас за втори път в мача играта да продължи с ъглов удар. В 85-ата минута Сърбия спечели дузпа. Асен Чандъров фаулира Гаврич в наказателното поле и норвежкият рефер отсъди наказателен удар. Лука Илич не сгреши и направи 1:2.

Бирманчевич получи втори жълт и респективно червен картон в допълнителното време на мача. В последните секунди удар от въздуха на Георги Русев срещна напречната греда. Следващият мач за България е домакинство на Латвия на 9 октомври, четири дни по-късно гостуваме на Полша и завършваме на 17 ноември срещу Естония в София, съобщи “standartnews.com”.

Други резултати:

Полша - Русия - 1:0

Латвия - Естония - 1:1

Класиране

1. Русия 8 5 2 1 14:3 17 точки

2. Полша 7 5 1 1 15:5 16

3. България 7 3 2 2 9:4 11

4. Сърбия 8 2 2 4 11:9 8

5. Естония 7 1 1 5 3:27 4

6. Латвия 7 0 4 3 5:9 4

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.