Хората имат право да протестират, но блокирането на целия град е неприемливо“, заяви в ефира на бТВ вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Според нея гражданското общество е един от важните корективи на властта, но вече хората на улицата са много по-малко, отколкото в началото на протестите.

„Не за първи път, когато има критики към министър, премиерът извършва смени“, каза Екатерина Захариева по отношение на скорошните министерски рокади в правителството, но бе категорична, че не вижда мотив целият кабинет, начело с премиера Борисов, да подава оставка.

„Ние сме демократична държава и всеки има право да протестира“, коментира вицепремиерът по повод на продължаващото вече трета седмица – 21 дни, гражданско недоволство с искане за оставка на целия кабинет, лично на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, но подчерта: „Не приемем тези блокади и опити за граждански арести“.

„Наистина е безотговорно, шест месеца преди редовните парламентарни избори“, смята Захариева, която допълни: „Демокрацията е избори на 4 години“.

Поредна порция аудио-записи, в които се чува глас, наподобяващ силно този на премиера Борисов, Екатерина Захариева коментира така: „Явно сме царе на това да се самокомпрометираме“

Снимка: БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.