Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите в 20-то издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli iCard”.

Първото място в състезанието, в което взеха участие близо 40 ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м и около 250 души екипаж, бе спечелено от яхта “Espresso Martini” с шкипер Павлин Надворни.

Ето какво написа министър Кралев в профила си във Фейсбук:

Имах удоволствието на наградя победителите в 20-то юбилейно издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli iCard”. Яхта “Espresso Martini” с шкипер Павлин Надворни спечели ценния приз “Синя лента”, след като завърши с най-бързо реално време всички шест гонки. В оспорваната надпревара втори се нареди екипажът на “LZ Yachting 1991” с шкипер Лъчезар Братоев от “Ултрамарин Варна”. В състезанието, което стартира от Бургас и премина през Св. Влас, се включиха близо 40 ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м и около 250 души екипаж. Във финалния ден се проведоха три гонки във Варненския залив в чест на празника на морската ни столица.

Ветроходните спортове са част от магията на морските градове. Мисията на “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието има важно значение за популяризирането на красивия воден спорт, свързан с екипна работа, състезателен дух и стремеж към високи постижения. Нека Богородица да закриля състезателите всички Вас, а Свети Николай да донесе вятър в платната им.
Поздравявам призьорите във всички класове на регатата за достойното представяне и интригуващата надпревара, която предложиха на любителите на този красив морски спорт. Адмирирам и усилията на организаторите от фондация “Кор Кароли” за перфектното провеждане на състезанието.


След четири дни на оспорвана битка в клас IRC 1 на първо място се класира яхта “PETRA” с шкипер Никола Дуков от клуб “Понтос Варна”. В клас IRC 2 първи са “WASABI DENTAPRIME”-Валентин Николов, “Черноморец Бургас”. Първи в крайното класиране на клас IRC 3 са “UK SAILMAKERS”-Атанас Иванов, “Порт Бургас”. Първенци в клас ORC A станаха ветроходците от яхта “LZ Yachting 1991”-Лъчезар Братоев, “Ултрамарин Варна”, а в клас ORC B триумфираха “WASABI DENTAPRIME”. Клас ORC C беше спечелен от “Sundowner”-Дамян Петков, “Порт Бургас”, а в ORC CP първата позиция беше за “Mint Milk”-Калин Георгиев, “Кап. Г. Георгиев-Варна”. В клас Conrad 25 R победата грабна екипажът на “Albeiro”-Венцислав Мазаков,“Черно море Бриз”.

Наградите в отделните класове бяха връчени от Кристиан Димитров - директор на Дирекция “Спорт” към община Варна и представители на спонсорите на надпреварата.


Съорганизатори на тазгодишното издание на регатата бяха община Варна, община Бургас, ЯК “Кап. Г. Георгиев - Порт Варна” и ЯК “Порт Бургас”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.