„Метрополитън опера“ отмени изцяло сезон 2020/21, гласи съобщение в официалния сайт на институцията. Работата ѝ ще бъде възобновена, когато бъде открита и приложена ваксина срещу коронавирус, установи се, че обществото има стаден имунитет и отпаднат изискванията за социално дистанциране и носене на маски, отбелязват от „Мет“. Пълната отмяна на сезона се налага заради „стотиците изпълнители, които трябва да репетират и работят в затворени помещения и заради голямата публика на компанията“.

Здравните власти прогнозират, че стадният имунитет ще бъде установен поне 5-6 месеца след разпространението на ваксина, съобщи "Площад Славейков".

„Не искаме нищо повече от това да се върнем към създаването на магията на операта по начина, по който само „Мет“ може, но безопасността на нашата трупа и на публиката, на която служим, са на първо място“, се казва в изявлението на нюйоркската опера.

За да не загуби съвсем контакта си с публиката, „Мет“ ще продължи да излъчва продукциите си онлайн. Докато сцената остава тъмна, ще продължи безплатната програма „Nightly Opera Streams“. Акцент ще остане и „Звездите на „Мет“ с концерт на живо“, в които най-популярните лица от оперната сцена изпълняват на живо от разпознаваеми точки по света. Концертите без публика се излъчват на живо през сателит.

Междувременно институцията обяви началото на следващия си сезон, който се планира да започне на 27 септември 2021 г. с премиера на „Fire Shut up in my Bones“ на Теранс Бланшар – първата опера на чернокож композитор, която ще бъде поставена на „Мет“.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.