Полицията съобщи, че мъжът, прострелян от органите на реда при инцидент в шотландския град Глазгоу, е починал. Други шестима по време на инцидента, включително и полицай, са ранени и приети в болница. Пострадалият полицай е в "критично, но стабилно състояние", каза помощник-началникът на шотландската полиция Стив Джонсън.
По думите му органите на реда продължават да се занимават с инцидента на улица "Уест Джордж" и призовават хората да избягват този район в града.

БТА припомня, че по-рано през деня полицай беше намушкан в Глазгоу, а заподозреният мъж беше прострелян от полицията, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на органите на реда.

Въоръжени полицаи са присъствали на инцидента и мога да потвърдят, че заподозреният мъж е бил прострелян от въоръжен полицай", каза помощник-началникът на шотландската полиция Стив Джонсън.
Той допълни: "Бих искал да успокоя обществеността, че в момента не издирваме други във връзка с това произшествие. Мога също да потвърдя, че полицай е бил ранен при инцидента и приет за лечение в болница".

Броени минути след инцидента на улицата, полицията отцепва района. Малко по-късно екип на телевизия "Скай нюз", пристигнал на място, съобщава, че има няколко пострадали.

По рано първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че съобщенията са "наистина ужасяващи" и че получава актуализирана информация. От своя страна
британският министър-председател Борис Джонсън допълни, че е "дълбоко натъжен от ужасния инцидент в Глазгоу" и че мислите му са с "всички жертви и техните семейства".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.