Военновъздушните сили на Украйна съобщиха за руски въздушен удар в Одеска област и взривове в Одеса на 25 септември, съобщи изданието "Страна“, цитирано от Агенция „Фокус”.

Прессекретарят на украинските сили за отбрана "Юг" Наталия Гуменюк съобщи за експлозии в пристанището на града:

"Морската гара фактически е унищожена“.

Голям пожар е избухнал в многоетажна хотелска сграда близо до морското пристанище, в която, както се предполага, са били отседнали военнослужещи от ВСУ и чуждестранни военни инструктори.

Над града и региона са чути множество експлозии.

Морската гара е построена в Одеса през 1968 г.

Изданието "Страна", позовавайки се на ВВС на украинските въоръжени сили, пише, че през нощта безпилотни летателни апарати "Шахед" са летели в посока Одеска област. Според украинската армия две свръхзвукови противокорабни ракети "Оникс“ са били изстреляни по цели в региона, унищожавайки складове за зърно.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.