Лудогорец отново се класира за груповата фаза на турнира Лига Европа. Българският шампион победи трудно с 2:0 като гост беларуския шампион Динамо Брест, като головете бяха реализирани в края на двубоя.

Първата опасност в срещата беше в полза на домакините от Беларус. Още в четвъртата минута Павел Седко беше изпуснат от отбраната на Лудогорец, но ударът му не затрудни вратаря Пламен Илиев.

След точно половин час игра българският шампион организираха добро нападение, но ударът на Стефан Баджи беше слаб, за да създаде трудности на домакините.

В 40-ата минута Лудогорец имаше отлична възможност за откриване на резултата. Бернард Текпетей надбяга противниковата защита, но ударът му беше отбита от вратаря Сергей Игнатович. Кълбото отиде право в Клаудиу Кешерю, но румънецът се подхлъзна и не успя да намери очертанията на вратата.

Десет минути след почивката Кешерю отново беше близо до реализиране на попадение. Първо силният удар на румънеца беше избит от стража на домакините, а от последвалия корнер ударът с глава на Кешерю мина покрай вратата.

Развръзката на двубоя дойде в последните 17 минути от редовното време. В 73-ата минута бърза атака премина през Доминик Янков, който подаде на влезлият от пейката Елвис Ману и той отблизо даде аванс за Лудогорец.

Шест минути след това резервата Ихиньо Марин също се разписа във вратата на домакините след пас на Ману, давайки спокойствие в състава от Разград, съобщи БНР.

Снимка: официален сайт на Лудогорец

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.