Динамо" (Брест) и "Базел" застават на пътя на "Лудогорец" и ЦСКА в опита им да влязат в групите на Лига Европа. Двата български тима се намират на последното стъпало, като тази вечер имат тежки гостувания в плейофния кръг.

"Лудогорец" гостува в Беларус от 21 часа, а 30 минути по-късно червените се изправят срещу "Базел" на "Санкт Якоб парк". Мачовете ще бъдат предавани по "Диема спорт" и "Диема спорт 2".

Българският шампион ще опита да влезе в групите на Лига Европа за четвърта поредна година и общо за пети път в турнира. В историята си "Лудогорец" има шест влизания в групите на двете европейски надпревари, а в Лига Европа веднъж достигна до осминафиналите и три пъти до 1/16-финал.

"За нас това е мачът на сезона . Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, това няма да е добре за клуба. Аз съм затова тук, да влезем в групите и да играем европейски мачове", коментира треньорът Павел Върба.

Съперникът на българския тим е шампион на Беларус, а през настоящия сезон заема седмо място след 23 кръга. "Динамо" има два мача по-малко от лидера БАТЕ (Борисов), но в последния си двубой победи именно този съперник с 4:2.

За гостуването в Беларус треньорът на "Лудогорец" Върба не може да разчита на контузените Абел Анисе и Вандерсон.

В Швейцария ЦСКА също има тежка задача срещу редовния участник в групите на европейските турнири "Базел". Червено-сините срещаха два пъти "Лудогорец" в последните години.

За да достигне до плейофа, ЦСКА се справи с три съперника - "Сайрънс", БАТЕ и "Б36 Торшавн", но "Базел" е много по-сериозно изпитание от досегашните опоненти.

"Това е мачът, който чакаме от доста време. Шансовете, когато се играе в един мач, са големи за нашия отбор. "Базел" е един много добър и солиден противник, така че ако някой твърди, че е слаб съперник, много греши", каза треньорът на ЦСКА Стамен Белчев, съобщава "Дневник".

Снимки: LAP.BG

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.