Отборът на Лион елиминира Манчестър Сити с 3:1 в последния четвъртфинал на Шампионската лига по футбол, игран в Лисабон. Така един от фаворитите в турнира се провали за трети пореден път в лигата, след като и в предишните два сезона тимът на Хосеп Гуардиола отпадна на същата фаза.

Максуел Корне откри резултата в 24-ата минута, а Кевин Де Бройне изравни в 69-ата. Десет минути след това влезлият като резерва Муса Дембеле отново изведе французите напред в резултата. Последните минути се оказаха изключително драматични. В 86-ата Рахим Стърлинг направи фатален пропуск, след като получи топката от Жезус на два метра пред опразнената врата и я изрита над гредата. Секунди по-късно Дембеле отбеляза втория си гол и така попари окончателно надежди на Сити да вкарат мача в продължения. Миналия сезон Лион записа победа и равенство срещу Манчестър Сити в групите на турнира.

Така полуфиналните двойки са Байерн (Мюнхен) – Лион и Лайпциг - ПСЖ.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.