Европейските лидери се споразумяха за санкции срещу беларуски представители заради потушаването със сила на протестите след президентските избори в страната и заради изборни манипулации. Това потвърди председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от световните агенции. Очаква се днес да бъде публикуван списъкът с около 40 беларуски представители, сред които засега не е името на президента Александър Лукашенко, уточни Шарл Мишел.

До деблокаж по темата със санкциите срещу Беларус се стигна, след като Европейският съвет се съгласи да отправи и твърдо послание, съчетано със заплахи за санкции към Анкара, ако тя не престане с незаконните си сондажи в териториалните води на Кипър. По този начин европейските лидери удовлетвориха исканията на Кипър, а също и на Гърция за по-твърдо послание към Турция, посочват дипломатически представители.

Водещата тема на продължаващата среща на върха в Брюксел е външната политика на Европейския съюз. Лидерите обсъждат и конфликта в Нагорни Карабах, отношенията с Китай, както и дигиталната трансформация на Съюза, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.