Партия ГЕРБ провежда Национална конференция в "София Тех Парк". Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Присъстват около 3 000 души.

"Не правете провокации, няма нищо по-добро от демокрацията и да изразяват хората своята воля. Защо избрахме Технопарка - тук е най-явно и видимо какви промени са направени от едни казарми". Това заяви премиерът Бойко Борисов, съобщи “БГНЕС”.

“Какво направихме с нашите коалиционни партньори, ВМРО, НФСБ и СДС през тези години. Само след няколко дни ще пуснем още 8 спирки – третият лъч на метрото - да имат какво да спират и блокират. Много пъти сме говорили за нашите успехи. Когато беше финансовата криза ние успяхме като правителство и партия не само да запазим държавата, но в последните 3 г. да вдигаме БВП с милиарди на година и винаги сме били в двойката или тройката на най-бързо развиващите се държави”, заяви Борисов.

“Много възложихме за възнагражденията на хората на първа линия, всяка година вдигаме и доходите”, каза Борисов.

“Кои ни обвиняват – контрабандата беше 44%, когато нашето правителство влезе да управлява, сега е под 3%. Най-лесно е да ни атакуват, че имаме отношение в избора на главен прокурор”, каза Борисов.

“Аз съм най-проверяваният политик в България през всичките тези години. Усещам напрежение в обществото заради исканото чувство за справедливост. Единственото, което не сме направили да издигнем кандидат за главен прокурор. Не моя подпис стои под указа на президента Радев за назначаване на главен прокурор, а неговия. Аз 11 пъти подред заедно с вас съм печелил избори. Три пъти със служебно правителство. Последното беше на президента Радев. Нас не ни е страх, но не вярваме на Радев. Нямаме никакъв проблем със служебно правителство. Без служебно правителство не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира. Не може да се обявява извънредно положение. Ако се открие ваксина, само НС може да ратифицира споразумение, за да се купи. Без НС няма да има държавен бюджет за 2021 г.”, изброи Борисов.

Малко по-рано конференцията беше открита от кмета на Враца Калин Каменов, а към присъстващите се обърна председателят на СДС Румен Христов, който призова за мобилизация, за да може десницата отново да спечели изборите - било те редовни, било извънредни, допълни БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.