Легендарни имена от спортната гимнастика пристигат във Варна за Световната купа. Състезанието в Двореца на културата и спорта стартира на 27 и 28 май с квалификации, а финалите са на 29 и 30 май. Сред заявените гимнастици впечатление прави олимпийската и световна шампионка Оксана Чусовитина.

Тя е считана за феномен в спортната гимнастика, след като продължава да радва феновете си и на 45-годишна възраст. Чусовитина се е състезавала за три дължави – СССР, Германия и Узбекистан, от където ще се представя и във Варна, съобщава БНР.

В богатата си кариера има два олимпийски медала – злато и сребро, 11 отличия от световни първенства и четири от шампионати на Стария континент. Очаква се уникалната гимнастичка да участва това лято на своята осма олимпиада.

Друг известен гимнастик, който ще стартира в Морската ни столица, е Епке Зондерланд. “Летящият” холандец, както наричат състезателя, е олимпийски и световен шампион. Той може да се похвали също с дълголетна кариера, като продължава да покорява върхове и на 35 години.

Заявените участници в Световната купа са 150 и ще представят близо 30 държави. Сред популярните имена се открояват още олимпийски и световни медалисти като Филип Уде (Хърватия), Марин Бойе (Франция), Александър Шатилов (Израел) и др.

Стартовете в ДКС ще са без публика, заради противоепидемичните мерки. Според изискванията състезателите трябва да представят отрицателни тестове за Covid-19 при пристигането си у нас, като в страната ни отново ще бъдат проверявани.

За България ще стартират Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър Димитров, Теодор Трифонов. В последния момент Исус Маринов получи контузия. В женския състав са: Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.